Pompierii din Timis lupta cu flacarile cauzate de temperaturile ridicate

În ultimele 24 h, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 21 de incendii. Dintre acestea, 18 solicitări au fost pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și culturi agricole, 1 incendiu la un utilaj agricol, 1 incendiu la un autoturism și 1 incendiu stâlp de iluminat.Din cauza secetei și schimbării frecvente a direcției vântului, au fost afectate peste 20 ha de vegetație uscată și miriște. De asemenea, au ars 5 ha de grâu și 40 ha de lucernă. In localitatea Igriș, un incendiu de vegetație uscată s-a extins la o anexă gospodărească, existând pericolul de propagare a incendiului și la locuință.

In următoarele zile se va înregistra o creștere semnificativă a temperaturii iar riscul de producere a incendiilor este iminent. Reprezentantii ISU Banat recomandăm cetățenilor să respecte câteva măsuri esențiale:
❗NU utilizați focul deschis pe timp de vânt;
❗NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă;
❗NU aruncați la întâmplare resturile de țigări;
❗În cazul în care se impune arderea vegetației uscate, colectați în grămezi mici resturile vegetale, astfel încât arderea să poată fi controlată;
❗Izolați zona de ardere față de căile de comunicație, construcții și fondul forestier, prin executarea de fâșii arate;
❗Desfășurați arderea numai pe timp de zi și supravegheați în permanență focarele.

Lasă un răspuns