Sute de credincioși la slujba de Florii

Sute de de credincioși au luat cu asalt Catedrala Mitropolitana din Timisoara pentru a participa la slujba de Florii. Aceasta fiind oficiată chiar de Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. La finalul slujbei enoriașii au primit mlădițe de salcii, care simbolizează Floriile cu care Mântuitorul a fost primit la intratea Sa in Ierusalim. 

Citește și: Romano-catolicii sărbătoresc Învierea Domnului.Romano-catolicii și protestanții din întreaga lume celebrează Paștele, cea mai importantă sărbătoare creștină. Slujba de Înviere a răsunat în toate catedralele de la noi din țară. La Timișoara, Capitală Culturală Europeană în acest an, bisericile au devenit neîncăpătoare.

Slujba de Florii a fost săvârşită de Preasfinţia Sa , Părintele Ioan, Mitropolitul Banatului. Acesta a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

,,Trăim o zi de bucurie și această bucurie o avem de aproape 2000 de ani, când cu multă bucurie l-au întâmpinat atunci mulțimile pe Iisus care venea în Ierusalim. Această bucurie s-a transmis iată și neamului nostru romanesc și dacă în urmă cu aproape 2000 de ani au fost poate două, trei mii de oameni care l-au întâmpinat pe Hristos, astăzi sunt câteva milioane de români. Milioane de români l-au întâmpinat pe Hristos, în toate bisericile noastre. Acesta este un semn, zic eu, cât se poate de pozitiv, care arată că suntem un neam și un popor creștin. Dar am zis și credincioșilor în biserică, să se îndrepte astăzi și să întâmpine și singurătatea oamenilor bolnavi pe la casele lor sau pe la spitale, să împărtășească bucuria aceasta a întâlnirii cu Hristos, sa o împărtășească și celor singuri, așa că din bucuria noastră să împărtășim bucurie celor care sunt pe pat de suferință acasă sau la spitale” a transmis ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

În cadrul slujbei, credincioşii au primit împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, înainte de intrarea în Săptămâna Patimilor.

 

Lasă un răspuns