Tumoră gigant operată la Timișoara.VIDEO

Tumoră gigant operată la Timișoara

Tumoră gigant, de 24 de kg scoasă din burta unei femei de 64 de ani, la Timișoara. Pacienta credea ca s-a îngrășat.

Medicii Spitalului Județean din Timișoara au avut parte de un șoc când au operat burta femeii. Aceasta trăia cu tumora de aproape 2 ani, însă nu a bănuit că ar avea probleme grave, credea că s-a îngrășat.

Primele semene ca ceva nu e în regulă cu sănătatea Adrianei Pârva, în vârstă de 64 de ani, au apărut în urmă cu doi ani. Atât ea cât și apropiații au observat că abdomenul i se mărește de la o zi la alta. De teamă, a refuzat să consulte un medic, crezând că e o problemă digestivă care va trece. Un alt gând care îi trecea prin cap era acela că luase în greutate, mai ales ca avea poftă de mâncare. În urmă cu două zile însă, a simțiți că nu mai poate respira, așa că a chemat ambulanța.

https://www.mbanews.ro/patru-persoane-ranite-dintre-care-doua-sunt-in-coma-in-urma-unui-accident-rutier-grav-in-hunedoara/

Transferată la Timișoara, medicii Clinicii de Chirurgie III a Spitalului Judeţean au rămas șocați de dimensiunea tumorii, precum și de complexitatea cazului. Pacienta este diagnosticată și cu infectare cu virusul C hepatic, așa ca operatia a fost extrem de riscantă. Ș.L. Dr. Mircea Șelaru, medic primar chirurg alături de rezidenții Dr. Negru Tibiana, Dr. Borcean Rareș și Dr Raluca Velovan, ATI, au acceptat imediat să intre în sala de operație, salvând astfel viața femeii.

Astăzi, femeia din Deva a fost supusă intervenției chirurgicale. Tumora îndepărtată de cadrele medicale este una gigant și cântărește aproape 24 de kg.

Pentru femeia de 64 de ani, fosta asistentă medicală într-o clinică de Psihiatrie din județul Hunedoara, urmează o perioadă de recuperare. Tumora îndepărtată este una ovariană, însă rezultatele histopatologice vor fi cele care vor stabili programul complet de tratament și recuperare.

Lasă un răspuns