Vara se caută motive să zâmbesti!

Turismul stomatologic revine în forță iar asta se resimte din plin în cabinetele medicilor dentiști. La Timișoara,medicii stomatologi sunt copleșiti de numărul mare de solicitări din partea românilor plecați la muncă în străinatate.


Pentru a putea face față programărilor, specialiștii sunt nevoiți să își anuleze propriile concedii și să lucreze în funcție de concediile pacienților. În fața presiunii și a multitudinii de solicitări, stomatologii pun preț pe munca în echipă, implicare și atenție sporită pentru ca pacientul să nu întâmpine probleme la întoarcerea în țara în care lucrează.

Medicul specialist în ortodonție și estetică dentară, Teodora Roicov știe cel mai bine ce presupune un astfel de proces. În clinica sa din Timișoara fenomenul turismului stomatologic a prins rădăcini și funcționează de minune.

,,Pentru medicul stomatolog este mai dificil ca și regie să trateze un pacient care rămâne în țara pentru scurt timp, pentru că trebuie să ne asigurăm că tratamentele, serviciile pe care le oferim sunt foarte precise. Genul acesta de pacienți nu pot fi chemați la multe probe, totul trebuie să iasă perfect din prima. Acest lucru inseamna, cel puțin pentru clinica noastră, o echipă închegată, de la tehnician, endodont, chirurg, mai ales că există pacienți care ne caută din străinătate și noi ii programăm prin telefon sau email. Pe unii nu ii vedem din prima live, vedem doar o radiografie, o poză și trebuie să concepem un plan de tratament impartit pe două sau trei ședințe. La final, pacientul ne zâmbește din usa clinicii fericit și sigur ca a beneficiat de o lucrare dentară de înaltă performanță, executată corect, funcțională și care se potrivește perfect cu fizionomia lui.”

În clinica stomatologică cu servicii complete și tehnologie modernă din Timișoara, cei 5 specialiști lucrează la foc automat pentru a le oferi pacientilor motive să zâmbească. Nu oricum, ci dupa lă un plan de reabilitare dentară stabilit în detaliu cu pacienții de peste hotare, fără a neglija însă pacienții constanți ai cabinetului.

“Pe lângă pacienții din țara noastră, pe care-i avem deja programați, trebuie să găsim locuri libere și pentru cei din străinatate care ne solicită serviciile medicale. În acest fel suntem nevoiți să lucrăm și in weekend sau renunțam la concedii în perioada de vară. Pentru mine și colegii mei din clinică, concediul de vara începe toamna”, susține specialistul Teodora Roicov.

Aparate dentare, implanturi, tratamente ale dinților, fațete dentare sau diferite lucrări protetice sunt doar cateva dintre serviciile solicitate și în această vară.

“Am observat că romanii sunt foarte interesați și au pretenții ridicate în ceea ce privește estetica. În clinica noastră stomatologică vin și pacienți străini din Germania sau Italia, care nu sunt însă atât de pretențioși precum sunt românii”

În ultimii ani, turismul stomatologic a luat amploare în România. S-a ajuns în situația în care programările sunt făcute direct la recepția clinicilor dentare de către rudele rămase în țară. Solicitările cresc și în randul străinilor care isi doresc dantura impecabila pe bani mai puțini decât în țara lor de origine.

Serviciile stomatologice oferite în România concurează cu cele oferite în orice țară din Europa. Diferența o face însă prețul. În cabinetele dentare românești o fațetă dentară costă în jur de 370 de euro, în timp ce in strainatate prețul se ridică la 800 de euro. Şi pentru un implant, pacienţii scot din buzunar 550 de euro, în vreme ce în străinătate prețul ajunge şi la 1200 de euro.

Lasă un răspuns