3 catarge cu steagul României demolate, la cererea primarului Fritz

La Timișoara steagul României nu va mai flutura în 3 intersecții. Primarul orașului, Dominic Fritz cere demolarea pentru că ar fi montate ilegal. Cele 6 catarge cu stindardul României au fost montate pe domeniul public în anul 2020. Un an mai târziu, Fritz a cerut verificarea modului în care acestea au fost construite. În lipsa unor autorizații, edilul a solicitat fie demolarea fie intrarea în legalitate. În ciuda faptului că există un document semnat în 2019, care autorizează construcțiile, Fritz a semnat decizia de demolare. 

,,Eu am avut o discuție cu Dominic Fritz imediat după ce am fost numit viceprimar. Exista încă de atunci acel mesaj, care prevedea că acele catarge trebuie demolate. Replica mea a fost chiar asta, nu dă bine că un neamț dă tricolorul României jos! I-am spus că trebuie să facem toate demersurile pentru intrare în legalitate, pentru că mi-a zis că nu sunt legale. În urma acelei discuții, după două trei luni a și fost scos un certificat de urbanism pentru a intra în legalitate cu acele drapele. Atâta timp cât nu există un alt proiect pentru acele sensuri giratorii, catargele, oricine ce ar spune, nu deranjează cu absolut nimic și până la urmă urmei este un loc unde este un simbol național ridicat si nu este nici o rușine că ne arboram drapelul național. În momentul de față, da, din punctul meu de vedere nu s-a dorit intrarea în legalitate, pentru că acest lucru putea fi făcut, am spus-o întotdeauna că este mult mai ușor să demolezi decât să construiești cred că nu era momentul” sustine viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

Mâhnirea lui Tabără este cu atât mai mare cu cât constată că primarul neamț este preocupat de lucruri nesemnificative în timp ce Timișoara se confruntă cu multe alte probleme cu adevărat grave.

Citește și: Romano-catolicii sărbătoresc Învierea Domnului

,,Timișoara are alte priorități, așteptăm să fie realizat studiul de trafic din zona stadion, Sala Polivalentă, pentru că stă Bucureștiul după noi pentru a primit avizul în CTE ca să mergem mai departe cu Sala Polivalentă. Acestea sunt lucruri importante pentru Timisoara și nu joaca asta de a da un catarg, un stâlp de metal jos, sau nu, cu atât mai mult cu cât pe acest stâlp este arborat un drapel Național. Eu cred că lucrurile pentru Timișoara trebuie făcute altfe. Ne uitam la Craiova care câștigă locul întâi la Târgul de Paște în Europa, acolo merg turiști, ne uităm la Sibiu care are Târgul de Crăciun ca exemplu. Ne uităm la Oradea care se dezvoltă puternic din punct de vedem administrativ iar noi, în Timișoara, ne pierdem timpul de 23 ani de zile discutând pe cine mai scoatem dintr-o florărie, ce stâlpi mai dăm jos, adică lucrurile mari noi nu le facem și asta este ceea ce trebuie să facă Timișoara lucrurile mari. Lucruri acestea mărunte sunt nesemnificative, iar atâta timp cât un primar și administrația sa își pierde timpul cu așa ceva, acesta este deranjul cel mai mare din punctul meu de vedere. Este o problemă a administrației”, spune Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Decizia edilului i-a înfuriat și pe timisoreni care sustin ca gestul lui Fritz este un atac direct la adresa romanilor.
Nici reacția social democarților din Timiș nu a întârziat să apară.

,,N-a trecut un an de la o ieșire nervoasă a primarului Timișoarei, Dominic Fritz, pe tema unor drapeluri arborate în fața instituției pe care o conduce. Facem un scurt apel la memorie: Prefectura este sesizată despre ilegalitatea amplasării steagurilor cu pricina pe Bulevardul CD Loga nr.1, iar prefectul trimite sesizarea direct către primărie în vederea soluționării. A doua zi, edilul Timișoarei iese furibund la atac și vorbește despre legi învechite, multiculturalitate, diversitate… Știm cu toții, același limbaj de lemn cu care ne-a obișnuit.
Arc peste timp, aprilie 2023: Dominic Fritz dă ordin ca tricolorul României aflat în trei intersecții să fie înlăturat pe motiv de amplasare ilegală. Spețe identice, soluții diferite sau, mai pe românește, dublă măsură, iar în loc să se ocupe de aducerea în legalitate a celor trei steaguri tricolore, Dominic Fritz a ales să le înlăture. Mai departe, judecă fiecare cum crede de cuviință”se arată in postarea de pe contul de socializare al PSD.

Un raport realizat de Inspectoratul de Stat in construcții arata clar ca aceste catarge care flutură tricolorul României nu necesită autorizatie. Chiar și asa, Fritz a semnat deja ordinul de demolare. Catargele vor fi înlăturate în zilele viitoare.

 

Lasă un răspuns