Bani nerambursabili de la stat pentru turism. Cine poate obține fonduri de până la 200.000 euro?

Ministerul Economiei, Antreprenoratului şi Turismului va acorda finanţări nerambursabile operatorilor economici din stațiunile balneare şi balneoclimatice care doresc să realizeze investiții în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă şi de agrement, în limita unui plafon de 200.000 euro.

Sprijinul financiar de la bugetul de stat, în cuantum de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, exclusiv TVA, are rolul de a contribui la creşterea calităţii serviciilor turistice şi conexe din destinaţii, fiind acoperite inclusiv cheltuieli aferente formării profesionale a personalului angajat în domeniul HoReCa.

Citește și: Momentul în care fugarul reușește să scape de filtru de poliție. Poliția deschide focul

”Ministerul Economiei, Antreprenoratului şi Turismului va acorda finanţări nerambursabile operatorilor economici din staţiunile balneare şi balneoclimatice care doresc să realizeze, investiţii în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă şi de agrement în limita unui plafon de 200.000 euro. Schema de minimis şi procedura de aplicare a acesteia au fost publicate joi, 17 august, în Monitorul Oficial”, anunţă ministerul.

Sumele alocate programului pentru anul în curs sunt în valoare de 15 milioane lei. Vor fi finanţate, astfel, următoarele tipuri de activităţi:

  • extinderea şi reabilitarea de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, alimentaţie publică şi tratament balnear, inclusiv a reţelelor de captare şi transport a factorilor naturali de cură;
  • construcţia, extinderea şi reabilitarea obiectivelor culturale, sportive şi de agrement din staţiunile balneare;
  •  achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice tratamentelor balneare;
  • formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deţinute de beneficiar în domeniul HoReCa.

Începând din Septembrie înscrierile se pot face exclusiv online pe www.turism.gov.ro. După completarea formularului electronic dedicat şi anexarea documentelor justificative, aplicaţiile depuse cu succes de operatorii economici vor fi verificate de Agenţiile pentru Îndeprinderi Mici şi Mijlocii de care aparţin, în ordinea numerelor de înregistrare şi a bugetului aprobat. Menţionăm că un beneficiar se poate înscrie cu un sigur proiect în cadrul apelului.

Lasă un răspuns