Cine a fost Nahel, scânteia care a aprins protestele violente din Franța

Moartea tragică a lui Nahel M. a provocat un val de indignare și furie în comunitățile din Franța. Oamenii s-au adunat în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de ceea ce consideră a fi un alt caz rasism și brutalitate din partea forțelor de ordine.

Înmormântarea tânărului Nahel a avut loc sâmbătă, în prezența a sute de oameni. În timp ce rudele, prietenii și comunitatea s-au adunat pentru a-și aduce un ultim omagiu, protestele violente s-au intensificat și au escaladat într-un război de de stradă între manifestanți și poliție.

Nahel M. avea 17 ani și a fost crescut într-o suburbie pariziană numită ”Pablo Picasso” din Nanterre. În urmă cu doar o lună, visul său a devenit realitate când a fost selectat să apară ca figurant într-un videoclip al lui Jul, un rapper celebru, care a fost filmat chiar în Nanterre, orașul său natal. După moartea lui Nahel, Jul a făcut un apel pentru sprijin financiar pentru familia tânărului, numindu-l “fratele meu mai mic”

Mama sa are rădăcini algeriene și a fost nevoită să-l crească de una singură. Ambii locuiau într-un cartier recunoscut ca fiind un mediu în care trăiesc mulți imigranți. Când vestea morții lui Nahel s-a răspândit în cartierul său, acesta a devenit imediat centrul protestelor care au zguduit întreaga țară.

Poliția a afrimat că întreaga tragedie a fost un accident care a avut loc în urma unui control de rutină, după ce tânărul ar fi fost agresiv în trafic. Totodată, autoritățile nu au oferit mai multe detalii cu privire la motivul pentru care ofițerul de ordine a folosit arma din dotare.

Lasă un răspuns