“e-SIGUR” sistem de 35 de milioane de Euro in Romania

Poliția Română vrea să monteze 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1.000 de limitatoare de viteză pe drumurile publice din țară. Toate acestea vor costa 35 de milioane de euro, iar banii ar urma să vină din PNRR. Echipamentele intră în componența unui sistem electronic pentru monitorizarea circulației pe care Ministerul Transporturilor vrea să îl implementeze.

De peste 10 ani România nu mai are radare fixe, ele fiind declarate ilegale de către parlament.
Acum UE ne oferă bani prin PNRR ca să creștem nivelul de siguranță pe șosele. Este vorba de milioane de euro pentru radare fixe, camere de supraveghere a traficului și limitatoare de viteză.

Legislația trebuie adoptată până în decembrie 2022, iar sistemul „e-SIGUR” să devină operațional în cel mult doi ani. Radarele fixe vor semnala comportamentul indisciplinat al șoferilor, dacă depăseșc limita legală de viteză sau dacă trec pe culoare roșie a semafoarelor. Numerele de înmatriculare ale autovehiculelor vor putea fi citite, iar toți cei care se vor abate de la lege vor fi automat amendați. România ocupă primul loc în UE la numărul de decese și răniți grav pe drumurile publice. În 2021 au fost loc aproape 5.000 de accidente rutiere, soldate cu aproape 3.800 de răniți și 1.779 de morți.

One thought on ““e-SIGUR” sistem de 35 de milioane de Euro in Romania

Lasă un răspuns