Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, răsplătită cu diploma și trofeul ,,Prietenul Artelor”

Maria Grapini, răsplătită cu diploma și trofeul ,,Prietenul Artelor”

Sfârșit de săptămână plin de surprize pentru europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D! 

Aceasta a fost invitată de Uniunea Artiștilor Plastici din România să înmâneze unul din premiile speciale acordate în cadrul Galei organizată la Timișoara. Nu mică i-a fost surpriza, când, după înmânarea premiului, chiar membrul in grupul S&D a devenit una dintre premiate cu diploma și trofeul “Prietenul Artelor”.

,, Eu întotdeauna și când eram în mediul de afaceri, femeie de afaceri, am susținut cultura, prin fapte, cu adevărat. Cred cu tărie, cu atât mai mult de când am intrat în politică, faptul că fiecare națiune se identifică în lume cu valorile autentice, ori arta. Arta vizuală este extrem de importantă pentru a ne indentifica în lumea globală, în lumea europeană și atunci am început să susțin, de când eram în business taberele de pictură, să premiez artiști plastici, să premiez copii talentați. Cea mai mare bucurie a mea a fost când am primit aceste premii, dar și faptul că vălul acesta negru care se trage peste valorile României încet, încet, începe să se deschidă. Oamenii identifică oameni care cu adevărat susțin prin fapte și nu prin vorbe”, susține Maria Grapini.

Este de notorietate faptul că europarlamentarul,Maria Grapini, este un susținător înfocat al culturii și artei.

https://www.mbanews.ro/trei-zile-de-competitii-de-exceptie-in-cadrul-turneului-de-minifotbal-de-la-sacosu-turcesc/

,,Eu de ani de zile știți că susțin tabăra din Călacea, dar Gala Uniunii Artiștilor plastici o susțin de asemenea pentru că se face prin rotație în diverse locuri. Sigur că susțin punctual și artiștii, am simțit o bucurie imensăca român, că am putut în anul 2019, când România deținea președinția , ca toate încăperile, holurile Consiliului Național al Uniunii Europene să fie cu lucrări ale artiștilor plastici din Timișoara, tablouri și sculpturi. Până la urmă noi trebuie să arătăm că România nu este numai cea care este pusă la colț cu exemple negative, sigur toate țările au exemple negative, dar noi trebuie să arătăm valorile noastre și se leagă foarte mult și cu proiectul meu pe care l-am avut când am fost ministru, “România promovată prin valori”!
Proiect prin care eu am identificat din toate domeniile și din domeniul artei și din domeniul științei, a sportului și a tuturor domeniilor și le-am acordat titlul de ambasador al României. Am rămas surprinsă, de exemplu, ca Nadia Comăneci mi-a spus când i-am dat pașaportul diplomatic că nimeni nu s-a gândit, până la mine, în 2013 să-i dea un pașaport diplomatic pentru ceea ce este Nadia pentru România, o poartă deschisă. De aceea cumva m-a bucurat. Nu mi s-a spus că voi fi premiată am fost invitată să acord marele premiu și asta este onorant că de multe ori unii se feresc de oamenii politici. Oamenii politici sunt necesari în democrație dar trebuie să-i avem pe aceia autentici, care fac politică, nu de fațadă și fac politică autentică. M-au invitat pentru a decerna marele premiu și a fost onorant pentru că au fost mai multe premii, însă cel mai mare premiu mi s-a alocat mie să-l decernez și mă bucur, dar surpriza fost că după ce am decernat premiul au spus și acum avem pentru dumneavoastră un premiu pentru că de-a lungul anilor ați susținut cultura. Sigur că le-am spus înainte când am avut luarea de cuvânt, pentru decernarea premiului, fără să știu că eu primesc un premiu, i-am asigurat că, în continuare, eu voi fi, nici nu știam că se cheamă așa, voi fi prietenă pentru toți artiștii plastici și artiștii vizuali din toată țara” spune europarlamentarul României la Bruxelles.

Maria Grapini a bifat încă o recunoaștere a meritelor în cadrul unui proiect de parteneriat între școli si biserica, educație și creștinism.

,,A venit acest premiu și după un alt premiu, în aceeași zi, care de asemenea m-a bucurat pentru că este un premiu decernat de la un eveniment despre care s-a vorbit poate prea puțin, ținut de 20 de ani în biserică. Un parteneriat între școli și biserică, educație și creștinism și acum la a 20-a ediție din nou, am fost surprinsă, am primit o diplomă pentru promovarea autentica a românismului în Uniunea Europeană și în lume. Le-am mulțumit și preoților care au fost acolo și directorului de la școală. Cred că semnalul dat că oamenii care cu adevărat promovează România și țin la România sunt până la urmă identificați. Erau la evenimente și elevi cărora le-am spus că “DA” asta este calea, chiar dacă mai târziu îți vine recunoașterea. Dacă mergi și faci lucrurile bine, din tot sufletul cu credință, ai cel mai bun partener pe Dumnezeu și reușești. A fost pentru mine o zi plină, dar foarte bucuroasă că am încheiat-o cu aceste lucruri care mă motivează să merg mai departe, deci mă motivează că sunt pe drumul cel bun îți. Așa cum am mai spus, aceste recunoașteri îmi demonstrează că sunt pe drumul cel bun și cat voi mai avea energie și sănătate sigur voi face doar politici publice. Am fost femeie de afaceri mulți ani, am încheiat acel capitol și am spus politică fără afaceri și afaceri fără politică” a conchis Maria Grapini.

maria.grapini@europarl.europa.eu

Lasă un răspuns