O familie de români a murit în timp ce încercau să intre ilegal în SUA

Șase trupuri neînsuflețite au fost recuperate de poliția canadiană, joi, într-o zonă mlăștinoasă a râului St. Lawrence din Quebec. Vineri, departamentul local de politie a anunțat că, din primele verificări, este vorba despre două familii, una cu origini indiene și una din România, care au încercat să traverseze ilegal din Canada în SUA.

Între cei decedați sunt cinci adulți și un copil sub vârsta de 3 ani, care era cetățean canadian, potrivit autorităților canadiene. Poliția mai caută în râu un copil.

„Poliția consideră că un copil din familia românească nu a fost găsit încă și va continua căutările”, a transmis departament local de poliție, Akwesasne Mohawk Police Service.

Poliția locală precizează că lucrează cu departamentul pentru imigrări pentru a ajuta la identificarea și notificarea rudelor apropiate.

Cadavrele au fost găsite în zona Quebec din Akwesane, o comunitate indigenă mohawk, al cărei teritoriu include părți din Ontario, Quebec și statul New York. Este situat la aproximativ 120 km vest de Montreal. Operațiunile de căutare au fost lansate joi după-amiază, după ce echipajul unui elicopter de căutare și salvare a văzut o barcă răsturnată în apă, a declarat într-un e-mail un purtător de cuvânt al Centrului Comun de Coordonare și Salvare Trenton. Poliția din Akwesane a declarat că va continua să verifice zona cu ajutorul unităților de asistență aeriană a poliției din Quebec și Ontario.

Lasă un răspuns