Succesul unui antreprenor care a pus bazele celui mai performant laborator digital de tehnică dentară din România. ,,Perfect este cuvantul care definește munca mea”

Într-o lume în care pandemia a rărit rândurile antreprenorilor, un tânăr tehnician dentar din Timișoara a găsit cheia succesului și mai mult decât atât a reușit să se mențină în rândul antreprenorilor de succes cu o afacere 100% digitală. După un concept european și cu o investiție de 1 milion de euro, Marius Nisipeanu a reușit să pună pe picioare un laborator cu tehnologie de ultimă generație, care concurează serios cu cele mai experimentate business-uri în domeniu din Turcia, Austria, Italia sau Eleveția.,, Experiența de 10 ani avută într un laborator analog clasic și 5 în digital m-a ajutat să îmi dau seama că este nevoie de tehnologie și că tehnologia vine în ajutorul nostru. Rezultatul final garantat este dat de către tehnicianul dentar digital, finețea și personalizarea dintelui sunt date de tehnicianul dentar”

În cei 10 ani petrecuți în laboratoare clasice de tehnică dentară și alți 5 în cele digitale, Marius Nisipeanu a observat atent micile imperfecțiuni întâlnite deseori în cabinetele stomatologice. În mintea lui persista întrebarea ,,Cum se poate să vorbim de perfecțiune în lucrările dentare dacă ele nu sunt perfecte?”. După câteva calcule făcute și cu un proiect bine pus la punct, tehnicianul dentar din Timișoara s-a decis să riște tot și să pună bazele unui atelier de zâmbete. A cooptat în echipa sa tineri cărora le-a împărtășit secretele meseriei și în scurt timp laboratorul său a ajuns să fie căutat de stomatologi și chiar pacienți din întreaga țară.

Tehnica de a crea zâmbete este o adevărată provocare pentru antreprenor. Fiecare caz e aparte, special și necesită multă atenție. Nu de putine ori laboratorul său îi ține loc de casă, pentru ca specialistul în zâmbete își petrece mare parte din timp printre aparatele sofisticate, materialele cu care lucrează și amprentele lucrărilor dentare. Finalul perfect îi aparține, pentru că nicio lucrare nu pleacă din laborator fără să fie perfectă. Perfect este cuvântul care definește munca mea” o spune cu mândrie Marius Nisipeanu.

După un model bine stabilit și adaptat expresiei fiecărui pacient aparatura existentă în laborator execută lucrări care respectă întocmai cerințele introduse în sistem. Avantajul acestei tehnologii este dat de șansa pacientului de a previzualiza lucrarea finală, iar asta pentru că în majoritatea cazurilor schimbarea este uriașă.


,,Această tehnologie de ultimă generație îi oferă pacientului șansa de a previzualiza noul zâmbet. Practic aici stabilim particularitățile fiecărui pacient în parte , fie că vorbim de dimensiune lungime sau lățime”

În ultimii 5 ani tehnica dentară digitală a câștigat teren in fata tehnicii dentare clasice, iar asta, susțin specialiștii, datorită preciziei date de softul cu care sunt dotate aparatele extrem de scumpe. Marius Nisipeanu a înțeles rapid acest lucru așa că de la voință la realizare a fost doar un pas.

,,În laboratorul digital 100% avem scaner de laborator, avem parte de proiectare digitală, cu ajutorul căreia tehnicianul dentar digital reproduce și creionează zâmbetul perfect pentru fiecare pacient în parte, iar rezultatele sunt uluitoare. Un rol important îl are și aparatul de frezare care realizează restaurarea 100% digital, la o scară de 1 la 1 cu acuratețe de ultimă generație”.

Marius Nisipeanu nu se oprește aici. Deși laboratorul său este căutat de cei mai renumiți medici stomatologi din țara noastră, antreprenorul își dorește să devină principalul competitor în această industrie și să dezvolte o rețea de laboratoare atât în România cât și dincolo de granițele ei. În acest fel, medicii și mai ales pacienții vor putea beneficia de un act medical, corect, stabil și pe măsura așteptărilor lor, unde imperfecțiunile nu își vor găsi locul.

Lucrările dentare din oxid de zirconiu, Emax  sau ceramică se numără printre preferințele românilor. Avantajele stomatologiei digitale se rezumă la un mod de lucru flexibil, cost și timp redus, precizie ridicată și un nivel ridicat de previzibilitate.

Lasă un răspuns