Președinta Ungariei, huiduită la Carei

Președintele Ungariei, Katalin Novak, a fost așteptată cu huidueli și proteste la Carei, unde sute de români s-au adunat să protesteze împotriva vizitei șefei statului vecin.

Președinta Ungariei, Katalin Novák, a fost prezentă miercuridupă-masă, în municipiul Carei. Ea a fost invitată să participe la dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc, monument ce a fost realizat cu susținerea guvernului Ungariei, însă s-a confruntat cu o atmosferă extrem de ostilă. Sute de români au protestat împotriva acestei vizite și, înarmați cu steaguri tricolore, aceștia au pregătit mai multe bannere pe care apar scrise mesaje precum ,,Transilvania, pământ românesc” sau ,,Aici e România, aici e țara noastră”.

În momentul în care și-a început discursul, președintele Ungariei a fost huiduit copios de românii adunați în fața Primăriei din Carei. Oamenii au fluierat fiecare cuvânt rostit de șefa țării vecine, fluturând în tot acest timp steagurile tricolore.

Evenimentul a debutat cu alocuțiuni și un recital de versuri, iar mai apoi a avut loc binecuvântarea statuii. După dezvelirea statuii, președintele Ungariei a făcut o baie de mulțime. Statuia este amplasata în fața Primăriei Carei și a fost realizat cu sprijinul guvernului Ungariei.

Lasă un răspuns