Primarul Lugojului , Claudiu Buciu, suspendat din funcție de prefectul Mihai Ritivoiu

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timis a semnat suspendarea primarului din Lugoj. Aceasta vine in urma numeroaselor scandaluri in care edilul Lugojului a fost implicat in ultima saptamana.
Pe numele primarului au fost înregistrate zeci de plangeri si sesizari in urma deciziei de a reorganiza organigrama primariei Lugoj.
,,Instituția Prefectului a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar al municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, și-a schimbat domiciliul din România în Germania timp de aproximativ o lună și jumătate în cursul anului 2022. Legea este foarte clară îna cest sens, Codul Administrativ precizează la Articolul 160, litera C, că mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială. Nu-mi rămâne decât să închei înainte de termen mandatul domnului primar Buciu de la Lugoj. Legea stipulează solicitarea unui referat din partea secretarului municipiului Lugoj, am primit referatul și chiar acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului” a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul de Timis.

In urmatoarea perioada viceprimarul Bogdan Blidariu va prelua atribuțiile de primar.
Este a doua-a lovitura primita de Claudiu Buciu dupa ce ieri acesta a fost indepartat din functia de Presedinte PNL Lugoj.

Lasă un răspuns