Spionaj in SUA?

Cele trei obiecte zburătoare doborâte weekendul trecut nu erau folosite pentru spionaj. Nu erau folosite nici de China, nici de alte țări, ci aparțineau probabil unor companii private.

 

Joe Biden a susținut o declarație de presă cu privire la obiectele zburătoare neidentificate depistate în spațiul aerian al SUA. Președintele Biden spune că nimic nu sugerează că cele trei obiecte doborâte weekendul trecut erau folosite pentru spionaj. Nu erau folosite nici de către China, nici de către alte țări. El afirmă că cel mai probabil, aparțineau unor companii private, însă obiectele respective nu au fost revendicate de nicio asemenea companie.

Citeste si: Spatiul aerian al Republicii Moldova, închis

Presedintele precizează că a cerut serviciilor de informații să facă o evaluare mai amplă a fenomenelor aeriene recente. Afirmă că nu există nicio dovadă a unei multiplicari exponentiale a acestor apariții. Biden a subliniat că acestea coincid cu o serie de îmbunătățiri aduse radarelor americane.

Săptămâna trecută, după ce balonul chinezesc a fost doborât, militarii NORAD au analizat datele și au văzut că mai multe obiecte au survolat SUA, dar au fost identificate și în alte țări. Nu se stie ce erau cele trei obiecte și nimic nu arată că erau obiecte de spionaj ale Chinei sau ale altor țări. Acestea aparțineau unor companii private, efectuau cercetări științifice.

Lasă un răspuns