Primele sisteme de siguranță rutieră de tip parapete pe rulouri montate pe DN 58 între Reșița și Soceni

Siguranță rutieră

Inovație în siguranța rutieră. Primele parapete pe rulouri montate pe DN 58 între Reșița și Soceni

În premieră pentru zona de vest a țării, pe DN 58 între Reșița și Soceni (județul Caraș-Severin) au început lucrările de montare a primelor sisteme de siguranță rutieră de tip parapete pe rulouri. Aceste structuri inovatoare sunt menite să sporească siguranța participanților la trafic prin reducerea impactului în cazul accidentelor.

Parapetele pe rulouri sunt concepute pentru a absorbi și a disipa energia unui impact, protejând astfel vehiculele și pasagerii. Acest tip de sistem funcționează prin rulmenți rotativi care redirecționează vehiculele înapoi pe carosabil, prevenind răsturnarea sau părăsirea drumului.

Implementarea acestor sisteme pe DN 58 reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii rutiere din România, aliniindu-se la standardele europene de siguranță. Montarea parapetelor este realizată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în colaborare cu autoritățile locale și parteneri din sectorul privat.

Autoritățile locale și CNAIR își exprimă speranța că aceste măsuri vor reduce semnificativ numărul de accidente rutiere grave în zona de vest a țării și vor crește siguranța tuturor celor care folosesc această arteră importantă.

Astfel, DN 58 devine un exemplu de bune practici în ceea ce privește implementarea tehnologiilor moderne de siguranță rutieră în România, deschizând calea pentru extinderea acestor sisteme și pe alte drumuri naționale din țară.


VĂ RECOMANDĂM ȘI:

Accident rutier pe DN 6 în localitatea Cornea. TIR răsturnat, o persoană rănită

 

Lasă un răspuns