Scandalul în care intervine Prefectul de Timiș

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș critică aspru decizia primarului Dominiq Fritz care prevede demolarea catargelor cu steagul României, din 3 intersecții din Timișoara. Acesta anunță un control amplu în cadrul primariei care va avea rolul de a verifica legalitatea arborării tuturor steagurilor din orașul de pe Bega.

,,Voi emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliției, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locațiile aparținând Primăriei Timişoara.
Subiectul steagurilor este unul delicat. Totuşi, nu poți, din poziția de primar al unui oraş ca Timişoara, ca pentru unii să fii mumă (steaguri arborate fără nicio noimă în fața Primăriei, în numele multiculturalismului), iar pentru noi – toți cei pe care ne bucură să vedem Tricolorul fluturând oriunde şi cât mai des – să fii ciumă. Nu poți să te tocmeşti la lege într-un caz, şi să o forțezi la maxim în altul. Nu am cum să opresc demontarea celor trei drapele din intersecții, dar putem să ne asigurăm că drapelul nostru va fi măcar respectat, acolo unde este arborat” sustine Ritivoiu.

Citește și: 3 catarge cu steagul României demolate, la cererea primarului Fritz.La Timișoara steagul României nu va mai flutura în 3 intersecții. Primarul orașului, Dominic Fritz cere demolatea pentru că ar fi montate ilegal.

În plus, reprezentantul Guvernului la Timișoara, sustine că îi va acorda termen lui Fritz, timp în care edilul să studieze legea cu privire la arborarea drapelelor în țara noastră.

,,Pentru că suntem într-o perioadă de sărbătoare şi intrăm în Săptămâna Mare, îi dau termen primarului Dominic Fritz ca până la Paştele Ordodox să aprofundeze legislația privind arborarea drapelului României şi să o pună în aplicare. După Paşte, o vom face noi” transmite prefectul de Timiș.

Lasă un răspuns