Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, a făcut front comun cu ceilalți colegi din S&D și cu alții din mai multe grupuri politice pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Umanista Maria Grapini a fost și este o apărătoare ferventă pentru aderarea României la spațiul Schengen, încă din mandatul precedent de europarlamentar, pe când unii eurodeputații din alte grupuri politice puneau bețe în roate pentru aderarea țării noastre la spațiul din care ar trebui să facem parte și România și Bulgaria.

Extinderea spațiului Schengem este o prioritate a europarlamentarului Maria Grapini, și a grupului S&D. În calitate de Vicepreședinte al Comisiei pentru piața internă a atenționat de multe ori cât de mult are de pierdut, în primul rând economic, toate statele UE, implicit și România. În calitate de membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Maria Grapini, a ridicat problema folosirii abuzive a dreptului de veto de către Austria împotriva aderării României Schengen.
Europarlamentarul Maria Grapini a demarat un demers către Comisia Europeană prin care se cere sacționarea folosirii abuzive a dreptului de veto de către Austria și inițierea schimbării tratatelor fondatoare, modificând unanimitatea cu majoritatea largă.
Acestui demers s-au alăturat mai mulți colegi din mai multe state membre, inclusiv colegii din S&D, Președintele Comisiei LIBE, Coordonatorul S&D al Comisiei AFCO.

maria.grapini@europarl.europa.eu

Lasă un răspuns