Protest al contabililor în fața sediului ANAF Timișoara împotriva E-TVA

Contabilii cer simplificarea procedurilor fiscale și amânarea implementării sistemului E-TVA

Astăzi, în fața sediului ANAF din Timișoara, zeci de contabili au organizat un protest împotriva implementării sistemului E-TVA. Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de noile măsuri fiscale, considerând că acestea vor complica și mai mult activitatea de contabilitate și vor crește sarcinile administrative.

Contabilii au scandat lozinci și au purtat pancarte pe care se puteau citi mesaje precum „Stop birocrației!” și „E-TVA ne îngreunează munca!”. Protestatarii susțin că sistemul electronic de gestionare a TVA-ului impune proceduri suplimentare și costuri crescute pentru firmele mici și mijlocii.

Reprezentanții ANAF nu au oferit deocamdată un răspuns oficial la solicitările protestatarilor. Aceștia cer amânarea implementării E-TVA și organizarea unor consultări publice pentru a găsi soluții mai eficiente și mai puțin împovărătoare pentru mediul de afaceri.

Protestul a fost pașnic și s-a desfășurat fără incidente. Manifestanții și-au exprimat speranța că autoritățile vor ține cont de revendicările lor și vor lua măsuri pentru a simplifica procedurile fiscale.


VA RECOMANDĂM ȘI:

Se închide coborârea de pe autostrada A1 spre Timișoara, la Remetea Mare

 

Lasă un răspuns